Mer om Spinone på SRBS hemsida

Tips på länkar

 

Sju veckor

Vikt: 6270 gram

Sju veckor

Vikt: 6225 gram

8 veckor

vikt: 7535 gram

8 veckor

Vikt: 7315 gram

 

Pantans

konglomerat

Aslan 3 v

Vikt: 2810 gram

Alfons 3 v

Vikt: 2100 g

Valparnas andra vecka

Valparnas tredje vecka

valparnas fjärde vecka

9/1 I dag är valparna fyra dagar gamla om vi räknar från fredag. De växer för fullt allihopa men i olika takt. Iris har visat sig vara en riktigt fin och omtänksam liten mamma. Hon pysslar med sina små genom att tvätta dem och lägga sig så att alla kommer åt att äta. Hon är väldigt försiktig när hon rör sig i valplådan så att ingen av valparna blir klämda. Från början ville hon knappt gå ut och kissa men nu följer hon med ut när valparna sover och är nyätna. Iris äter bra och verkar allmänt tillfreds med livet som mamma.

 

13/1 Valparna blev 1 vecka igår och de växer och gror så det knakar. Alla våra valpar är tingade till trevliga familjer, vilket känns jättebra för oss. En av valparna, lille Angus ska flytta till Norge till sin faders hemtrakter:). De andra håller sig inom sveriges gränser :). Iris har anpassat sig bra till mammarollen och hon börjar våga lämna dem korta stunder för att kunna vara med oss i familjen.

 

21/1 I fredags blev valparna 2 veckor. De äter och sover mest hela tiden. Det är väldigt lugnt i valplådan för Iris har koll på vad de behöver. Vi har klippt klorna för första gången den här veckan och det gick bra :) De har så otroligt små men vassa klor så det gäller att hålla efter dem. Valparna har precis börjat öppna ögonen och de tar sig fram på vingliga ben. De klättrar runt i valplådan på varandra och på Iris. I dag har vi flyttat ner valplådan till köket där vi kommer att ställa iordning så att de kan komma utanför lådan när det är dags. De ska också maskas av för första gången nu i dagarna.

Fem veckor

Vikt: 3690 gram

Fem veckor

Vikt: 3810 gram

Fem veckor

Vikt: 3410

Fem veckor

Vikt: 4650 gram

Fem veckor

Vikt: 3560 gram

28/1 Nu är valparna hela tre veckor gamla och det är full fart på dem. I början av veckan var de lite osäkra när de skulle upp och gå men nu skuttar de omkring för fullt. Vi har avmaskat dem och de har fått prova på älgfärs blandat med lite äggula och några droppar rapsolja. Alla valparna åt med god aptit. I går var vi och handlade på oss lite hundleksaker, vilket uppskattades av både barnen och valparna. Valparna blev väldigt nyfikna och började genast busa och dra i leksakerna. De klättrar i och ur valplådan nu alldeles själva. Vi försöker att lyfta ut dem till tidningarna så fort de har vaknat för att de ska lära sig att göra ifrån sig där istället för i valplådan. De är superduktiga allihopa. De är väldigt framåt och sociala alla fem. Iris kan lämna dem längre stunder nu och ligger gärna uppe hos oss på kvällarna när hon "nattat" dem.

 

5/2 Den här veckan har varit en omtumlande och lite jobbig vecka . Iris blev plötsligt sjuk och fick hög feber så vi fick åka in på djursjukhuset. Hon hade fått en juverinflammation. De bestämde sig för att hon skulle bli kvar på sjukhuset så vi fick åka hem utan henne. Valparna hade somnat så gott redan så de märkte inget förrän dagen efter. De har varit så duktiga när mamma varit borta. De var tur att de redan provat både köttfärs och uppblött valpfoder för det har de fått äta sedan dess utblandat med antingen mjölkersättning eller majsvällning. Iris fick väldigt mycket beröm på djursjukhuset, de tyckte att hon var en mycket trevlig hund som bara var go och snäll trots att hon hade fruktansvärt ont i sitt juver. Hon var lika underbar mot sina små vildbasar när hon kom hem igen. Valparna är så framåt och nyfikna nu och de vill gärna busa och mysa så mycket som möjligt med alla som kan tänkas "ställa upp". Den största risken härhemma är nog att ingen av oss får något vettigt gjort för det enda vi gör nuförtiden är att vi kryper omkring på golvet och myser med de små godingarna. De klättrar i och ur lådan hur lätt som helst och de är superduktiga på att gå ur valplådan när de ska göra ifrån sig. Angus han är väldigt nyfiken på katten så han spankulerar gärna iväg för att leta efter Buster. Astrid är pigg och alert och full i bus liksom Asta. Aslan och Alfons är killarna som gillar att softa lite om inget intressant dyker upp. Alla är väldigt matglada och äter med god aptit det som erbjuds.

 

 

 

 

Astrid

Asta

Angus

Aslan

Alfons

Fyra veckor

Vikt: 2700 gram

Fyra veckor

Vikt: 2900 gram

Fyra veckor

Vikt:2505 gram

Fyra veckor

Vikt: 3640 gram

Fyra veckor

Vikt: 2685 gram

9/2 Den här veckan har varit en betydligt trevligare vecka. Iris mår mycket bättre och är med sina valpar hela tiden. Hon har fått följa med ut på en kortare ridtur och det tyckte hon var toppen. Breezan Signes häst var också nöjd att hennes sällskap var tillbaka igen. Vi har gjort en större hage åt valparna och det uppskattades mycket. Nu är de med oss hela tiden fast på ett lite mindre område än när de var lösa i köket. De lägger sig lite här och där när de plötsligt blir trötta :) De äter bra och sover mycket. När de är vakna är det mycket gos och bus. De är väldigt nyfikna och blir helt överlyckliga när någon i familjen kommer hem. De vet inte hur de ska göra för att komma tillräckligt nära för att hälsa och mysa.När vi får besök blir de lika glada som de som kommer. Om vädret blir lite mildare så ska de snart få komma ut och uppleva lite snö och förhoppningsvis kissa lite;) De är verkligen duktiga på att gå på på tidningarna när de bli nödiga. Man ser ganska ofta någon av valparna vingla upp ur bädden för att kissa och sedan går de tillbaka för att fortsätta sova en stund till.

Valparnas femte vecka

Valparnas sjätte vecka

Valparnas sjunde vecka

19/2 Nu har valparna hunnit bli dryga sex veckor. Det är full fart hemma i vårat kök där de har sin plats. De är pigga och glada och väldigt påhittiga för stunden. Iris är också pigg och glad och hon ömsom fostrar dem och ömsom leker och myser med dem. Det kommer verkligen att kännas konstigt när vi ska lämna ifrån oss dem. Jag och Anders har varit borta i helgen så våra barn har varit "valpvakter" och när vi kom hem efter ett dygn så var de väldigt nöjda ;) Att ha valpar är ju ett heltidsarbete utbrast en utav dem med ett skratt. Japp, ett härligt heltidsarbete. Nu förstår barnen varför vi tycker att det är lugnt och skönt när de små liven sover middag:). De har fått vara ute en snabbis när det var plusgrader här hemma och det uppskattades mycket. Vi ska vänta några dagar innan vi låter dem gå ut igen eftersom de är lite känsliga ännu. Vi får passa på när solen skiner och det visar plus på termometern. Nu har vi börjat planera för deras flytt tillsammans med de nya ägarna. De kommer att flytta den första helgen i mars då de precis blivit åtta veckor gamla. Besiktning och vaccination är också bokad sedan länge och valpkullsförsäkringen trädde in vid deras sexveckorsdag. Det börjar röra på sig...

Astrid Asta Angus Aslan Alfons

 

Astrid: En tik som föddes kl. 21.55

vikt : 460 gram

 

 

 

 

 

 

 

 

Asta: En tik som

föddes kl.22.00

Vikt: 475 gram

 

 

 

 

 

 

 

Angus: En hane som föddes kl.23.27

vikt: 440 gram

 

 

 

 

 

 

 

Aslan: En hane som föddes kl.02.05

Vikt: 550 gram

 

 

 

 

 

 

 

Alfons : En hane som föddes kl. 05.55

Vikt: 485 gram.

 

Astrid 1 vecka

Vikt: 760 gram

 

Astrid 2 veckor

Vikt: 1390 gram

 

 

 

 

 

 

 

Asta 1 vecka

Vikt: 955 gram

 

Asta 2 veckor

Vikt: 1658 gram

 

 

 

 

Angus 1 vecka

Vikt: 721 gram

 

Angus 2 veckor

Vikt: 1310 gram

 

 

 

 

 

 

Aslan 1 vecka

Vikt: 1200 gram

 

Aslan 2 veckor

Vikt: 2090 gram

 

 

 

 

 

 

Alfons 1 vecka

Vikt: 860 gram

 

Alfons 2 veckor

Vikt: 1460 gram

Sex veckor Sex veckor Sex veckor Sex veckor Sex veckor

Vikt: 5100gram Vikt: 5220 gram Vikt: 4900 gram Vikt: 6100 gram Vikt: 5015 gram

Har ni några funderingar eller är intresserad av en valp får ni gärna höra av er till oss.

 

Anna Sköldunger 070-3394812

Anders Sköldunger 070-6545343

 

Vi planerar för Italienska spinonevalpar i januari 2018

 

Födda 5/1

Mellan

Colpo di fulmines Chillie (Iris)

&

Skogsgrendas Zorro (Hårek)

Hårek

En spinones temperament

 

Tillgiven, Foglig, Tålmodig, Lojal, Mild & Vänlig

Iris är född i Tyskland hos Susanne och Jens Pankalla. Vi hämtade henne i början på mars 2014. Hon är en mycket trevlig tik som hänger med sin stora familj på det mesta. Hon älskar att följa med ut på en ridtur med någon utav döttrarna. Hon vill gärna vara med där det händer något så hon är väldigt social.

Hon är förutom en härlig familjemedlem en duktig jaktkamrat som alltid ställer upp för sin husse när de är ute på fjället och jagar ripa. Hon har gått eftersökskurser från valp till färdig fågelhund uppe hos Anna Fors-Ward.

  • CA- fri
  • HD: A
  • ED: 0

Hårek är född i Norge hos Inger-Marie och Oddvar Vinju på kennel Skogsgrenda men bor nu hos familjen Liv och Per på en gård i Norge.

 

  • Hårek är norsk utställningschampion
  • CA- fri
  • HD: B
  • ED: 0

Iris & Buster

Iris

 
 
 

 

Här kan ni följa våra uppdateringar gällande Iris och hennes dräktighet

 

7/12 Iris är nu i vecka 5 och vi har bokat in ett ultraljud i morgon fredag för att se om det finns några valpar där i hennes lilla runda mage.

Hon växer och har fått ett något annorlunda beteende som visar sig som så, att hon sover mycket, hennes spenar och juver har växt och hon verkar lite smått förvånad över vad som händer där inne i hennes kropp. Hon har haft en period då hon varit lite illamående men det ser ut som att det gått över nu.

Hon är fortfarande väldigt aktiv och är med på långa promenader och är ute och skuttar på gården när vi håller på med hästarna.

 

11/12 Vi har nu fått konstaterat via ultraljud att iris är dräktig, vilket betyder att alla tecken vi sett stämde bra. Hon har precis gått in i vecka 6 så valparna beräknas komma i början av januari. Hon skötte sig exemplarisk hos veterinären som tyckte att Iris var en väldigt trevlig tik. Det var många glada miner när vi skickade en videosnutt från ultraljudet hem till den väntande familjen. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att allt går bra för Iris och hennes kommande kull.

 

18/12 Iris har nu gått in i vecka 7 och magen växer och blir rundare och rundare för var dag. Hon sover mycket om dagarna och då gärna precis där vi är.... ;) Nu väntar vi med spänning på att få känna lite sparkar i magen.

 

30/12 Nu har det gått en tid sedan jag uppdaterade sidan. Iris blir bara större och större och hon är ordentligt påverkad av vad som sker inom henne hon har precis idag gått 8 veckor och går i morgon in i vecka 9. Det sparkar för fullt och har gjort så en tid. Vi har börjat ta tempen på henne för att hålla koll på eventuella temperaturskillnader. Den ligger än så länge stabilt. Valplådan är färdig och Iris har godkänt den :) Vi fick såga upp en liten dörr så att den lilla damen kunde kliva i och ur utan att magen skulle ta i ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6/1 Nu har iris valpar äntligen kommit. Efter en lång och utdragen förlossning har vi fått fem fina valpar. Två tikar och tre hanar. Efter nyårsaftonen gick vi och väntade på att det skulle sätta igång eftersom hon verkade ha förverkar av och till. Torsdagen den 4/1 satte det igång ordentligt. Hon gick hela dagen och hässjade och ville bara vara i valplådan. På kvällen vid 20.00 gick vattnet och sedan kom den första lilla valpen runt 21.00. Efter det så kom två valpar till det dygnet. Efter midnatt alltså den 5/1 kom de resterande två. Den sista lilla valpen kom strax före 06.00 fredagmorgon. Det blev en lång natt för alla inblandade.... :) Iris har skött allting väldigt bra trots att hon är förstföderska. Här kommer lite bilder på den lilla familjen.

 

Valparnas första vecka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid 3 v

Vikt: 2040g

Asta 3v

Vikt: 2280 gram

Angus 3 v

Vikt:1825 g

Sju veckor

Vikt: 6470 gram

Sju veckor

Vikt: 6230 gram

Sju veckor

Vikt: 7540 gram

26/ 2 Nu är vi inne på sista veckan med gänget, vilket både känns lite konstigt och lite sorgligt efter att ha varit tillsammans med dem under så lång tid. De äter växer och busar för fullt. De tar gärna ut svängarna och följer med på upptäcktsfärd genom huset. Vi har en lite go utbrytarkung vid namn Alfons:) Han är väldigt duktig och kreativ när det gäller att hitta nya lösningar för ta sig genom olika hinder som står mellan honom och "friheten" utanför;) De andra följer glatt med när han banar väg. Det är fler än en gång som vi hittat dem utanför deras eget område så att säga...:) De är alltid lika glada att se oss oavsett om de är på rätt eller eller fel ställe. De har varit ute och busat lite i snön och det gillar de mycket. Det är rätt kallt här hemma nu så det blir bara väldigt korta stunder de får komma ut. De äter fortfarande fyra gånger per dag men vi ska så sakateliga gå ner på tre måltider inför deras flytt. De har fått prova på lite annat älgkött också förutom färsen och det har slagit väl ut. De mumsar och äter allt vad som bjuds.

 

8/3 Så har dagen då valparna fyllt 8 veckor kommit och gått. I fredags på deras 8 veckors dag var vi och besiktade, chippade och vaccinerade hela ligan. De skötte sig ypperligt:). Det var en lång och tuff natt för oss i familjen även om vi visste att alla valparna kommer att få det bra hos sina nya familjer. Redan i lördags hade vi tre förväntansfulla familjer som kom för att hämta sina nya familjemedlemmar. Det var en omtumlande dag med ömsom skratt och ömsom gråt (för mig;)). Vi vinkade först av Angus som skulle till Norge för att bli en go och mysig jaktkamrat till Jonny och hans familj. En stund senare gjprde vi om proceduren och vinkade av både Astrid och Aslan (numer Igor) då båda ska flytta till Göteborgstrakten och därför hade samåkt. Aslan ska flytta till Maria och hennes familj där han ska mysa på med familjen och Astrid till Anders och Kristina där både jakt och andra hundkompisar väntar. Det var helt utmattade familjemedlemmar som somnade tidigt här hemma, det tar verkligen på att sälja sina valpar... Det var väldigt tomt och tyst här med "bara" två valpar kvar. I måndags kom de och hämtade Alfons som ska flytta till familjen Camilla och Claus nere i Skåne. För Alfons del blir det nog också mycket familjemys och kanske en del jakt. Trots att det har varit jobbigt att lämna ifrån sig dem så känns familjerna helt rätt för var och en av dem. Vi har och kommer att ha fortsatt kontakt med dem :)

Kvar har vi alltså Asta vårt lilla yrväder och mamma Iris som försöker hålla ordning på sin lilla valp. För Astas del lär det bli att hon går i sin mors fotspår, mycket mys med familjen men även en hel del jakt och båtliv. Asta har varit ute och bekantat sig med våra hästar och det var med skräckblandad förtjusning som hon nosade på Breeze;) När hon blir stor nog ska hon få följa med ut på en tur.

 

Att ta en valpkull har varit en otrolig trevlig och lärorik erfarenhet för oss i familjen. Har vi tur kanske vi gör om det eftersom Iris visade sig vara en riktigt go och fin mamma som tagit sin mammaroll på fullaste allvar, trots att det inte varit helt komplikationsfritt...

8 veckor

Vikt: 7885 gram

8 veckor

Vikt: 7400 gram

8 veckor

Vikt: 8800 gram

Valparnas åttonde vecka